Portal społeczno-kulturalny regionu kępińskiego
Eweliny, Jana, Pawła 27 Maja 2019, 03:23
Dziś 19°C
Jutro 23°C
Kultura i oświata
9 Kwietnia, 2019

Opatów: Przysmakami powitali wiosnę

22 marca 2019 r. w Szkole Podstawowej w Opatowie powitano tegoroczną wiosnę.

Dzień rozpoczął się uroczystym apelem, podczas którego można było podziwiać uczniów, którzy celebrowali wiosnę w strojach z zielonymi akcentami.
Przewodnicząca Samorządu Uczniowskiego Patrycja Gibek wraz z opiekunem SU Iwoną Balon przedstawiły dokładny plan dnia. Następnie uczniowie udali się do klas, gdzie wspólnie z wychowawcami przygotowali przepyszne wiosenne przekąski i dania.
Kolejnym punktem programu był udział w szkolnym pokazie kulinarnym „Szkolny MasterChef”. Wytypowani przez klasy uczestnicy zmierzyli się w takich konkurencjach, jak: test smaku, pokaz kulinarny oraz quiz. Uczestnicy oceniani byli przez dorosłych ekspertów kulinarnych oraz przedstawicieli Samorządu Uczniowskiego. Najlepsza klasa otrzymała wspaniałą statuetkę wykonaną z drewna oraz tytuł Szkolnego Mistrza Kuchni. W tym roku najlepsza okazała się klasa 2 w kategorii klas 1-4 oraz klasa 8 w kategorii klas 5-8.

~ Oprac. bem

Więcej w nr 14 (1320) 2019 r. „Tygodnika Kępińskiego”.

Komentarze

Pozostało znaków: 1000

Redakcja Tygodnika Kępińskiego nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez Internautów. Wypowiedzi zawierające wulgaryzmy, naruszające normy prawne, obyczajowe lub niezgodne z zasadami współżycia społecznego będą usuwane.

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!